fbpx

Apakah Aktiviti Perut?

Aktiviti Perut
Aktiviti Perut

Apakah Aktiviti Perut?

Aktiviti Perutpasti merupakan salah satu latihan pertama untuk bayi anda dan ya, itu penting!

Aktiviti Perut adalah amalan meletakkan bayi anda di perut semasa mereka terjaga dan diawasi oleh ibu bapa atau orang dewasa. Ini adalah latihan penting untuk perkembangan visual, motorik, dan deria bayi. Aktiviti Perut hingga tahap tertentu membantu mengelakkan kepala rata, bintik-bintik rata atau plagiocephaly posisi kerana berpanjangan berjam-jam di punggung.

Bayi boleh memulakan Aktiviti Perut sebagai bayi baru lahir, dan berterusan sepanjang tahun pertama bayi.

Baby Tummy Time

3 Sebab Aktiviti Perut

  • Untuk mengembangkan otot inti otot leher, punggung, dan bahu
  • Untuk memenuhi tonggak pembangunan
  • Untuk membantu mencegah kelewatan dan keadaan motor awal, seperti sindrom kepala rata (plagiocephaly posisi) dan leher berpusing (torticollis posisi).

Berapa kerapkah bayi boleh melakukan Aktiviti Perut?

Anda boleh memulakan dengan kenaikan kecil beberapa minit pada satu masa, beberapa kali sehari. Akhirnya, cubalah memanjangkan sesi waktu perut, akhirnya bertambah hingga satu jam penuh hingga dua atau tiga kali sehari tetapi selalu di bawah pengawasan.

Apakah Formula Berasaskan Tumbuh-Tumbuhan?

Formula berasaskan tumbuh-tumbuhan adalah susu tanpa laktosa dan lembu. Ia selamat dan berkhasiat sama dengan formula susu lembu. Kajian menunjukkan bahawa formula berasaskan bijirin yang lain seperti beras adalah pilihan yang sesuai dan sihat untuk kanak-kanak dengan alahan susu lembu. Formula berasaskan bijirin boleh menjadi alternatif untuk kanak-kanak yang alahan terhadap susu lembu atau soya.

MIWAKO A+

Formula Berasaskan Tumbuhan - Tumbuhan (Nutrisi Lengkap)

(1 - 6 tahun)

Nutrisi Lengkap

Diperkayakan dengan nutrien dan vitamin penting yang menyokong pertumbuhan & pembelajaran optimum anak anda

Alahan Mesra

Tidak mengandungi alergen utama seperti laktosa, susu tenusu, kacang soya, kacang, telur dan gluten.

Zero Gula

Tidak ditambah dengan sebarang gula atau pemanis tiruan.

Perkembangan Otak

Bahan-bahan berfungsi seperti GABA dari beras perang yang bercambah, Omega 3 & Choline:Sokongan emosi & pembangunan kognitif.

Kesihatan Usus

Prebiotik (FOS & Inulin): Prebiotik mempromosikan pertumbuhan bakteria baik untuk membantu mengekalkan sistem pencernaan yang sihat.

Kesihatan Tulang

Kalsium:Membantu menyokong perkembangan tulang dan gigi yang kuat. Vitamin D:Membantu penyerapan kalsium dan meningkatkan kekuatan tulang.